Sprzęgło delikatnie szarpie/ślizga się podczas ruszania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Danger
    Classic
    • 2013
    • 6

Witam,

W mojej Octavii aktualnie mam jakiegoś no-name chińczyka .
    Spełnia on swoje zadanie, ale gra powiedzmy sobie - nieciekawie.
    Chciałem sprawić sobie jakieś lepsze radio.
    Budżet to max. 300-400zł

Wymagania:
    - brak odtwarzacza CD (oczywiście może być, ale generalnie nie potrzebuję),
    - USB do podłączenie Pendrive'a,
    - jeśli się zmieszczę w cenie to Bluetooth (wykonywanie połączeń telefonicznych),
    - ewentualnie kolorystyka zbliżona do deski w Octavii 1,
    - możliwość korekcji dźwięku

Na chwilę obecną szukam radia. Głośniki na razie zostają seryjne - może później
    zabiorę się za wymianę na coś lepszego.

Co możecie mi polecić w tej cenie ?
    Może to być zarówno sprzęt używany jak i nowy.

Moja propozycja to np. JVC KD-X50BT w cenie około 330 zł.
  • ggrzesiek
    Drive
    • 2011
    • 41

Cześć, pojawił się u mnie problem podczas ruszania na 1 biegu (skrzynia manualna). Mianowicie delikatnie poszarpuje/ślizga się w końcowej fazie puszczania sprzęgła i tylko wtedy gdy silnik jest rozgrzany i sprzęgło również - np. po jakimś czasie jazdy w korku. Rano, gdy wszystko jest zimne w czasie jazdy do pracy, problem pojawia się dopiero po około 20km. Dodając więcej gazu w czasie ruszania można zniwelować ten objaw. W czasie jazdy na innych biegach lub przyśpieszeniu nic się nie ślizga. Również nic nie hałasuje itp. Jedyny objaw to ten, który opisałem. Samochód ma przejechane 48tys km, nie jeżdżę na pół sprzęgle ani nie katuje samochodu. Jedyna rzecz, która mi przychodzi do głowy to lekko zapocone połączenie skrzyni biegów i silnika, a co za tym idzie zachlapanie sprzęgła olejem(?). Tylko tak naprawdę nie wiem czy wycieka to z tego miejsca czy np wyżej z wyprzęglika i spływa niżej - oleju z silnika w ogóle nie ubywa. Może spotkaliście się z takim objawem?

Komentarz

• Strelau
      Classic
      • 2013
      • 20

Komentarz

• ggrzesiek
        Drive
        • 2011
        • 41

Okazało się, że świece były zużyte i brakowało momentu przy ruszaniu stąd szarpanie. Od piątku, tj. od wymiany, problem się nie pojawił. Jeśli chodzi o lekkie zapocenie to podobno sprawa nagminna i nie ma co tego robić bo zaraz znowu by się pojawiło

Komentarz

Pracuję...